tisdag 24 mars 2009

Förbannat tråkigt inlägg.

Helt seriöst, jag kan fan spy på allt jävla miljömögsprat och skriverier om det i tidningarna. Hycklerier, lögner och oseriös jävla "journalistik".



1) Om det står att det har varit varmare än på 12 000 år, så innebär det att det för 12 000 år sedan var varmare än vad det är nu. Inte helt jävla säker på att människan låg bakom det på den tiden faktiskt. Med andra ord så kan klimatet förändras av sig självt, och inte tvunget vara en följd av människans beteende.

2) Är det inte extremt jävla oseriöst att bedriva journalistik utan att vara objektivt? Jag tror varenda läskunnig människa har förstått vad det är som talar för att människan ligger bakom allt djävulskap som sker på jorden, men jag kan fan inte (om man inte googlar det själv) hitta en enda jävla rad där människans påverkan på västhuseffekten ifrågasätts, eller ja, åtminstone att vi påverkar den så mycket som folk vill tro. Det finns ganska mycket vettig forskning om det.

Sen ska man fan inte glömma att de flesta forskningsresultatens betydelse skrivs ner ganska rejält efter ett tag, fast det sker såklart i skymundan, det är ingen som vill läsa om det.

3) Sen är man sanslöst jävla trött på allt jävla hyckleri. Om vi nu skiter i allt annat, och låtsas om som om det bara är vi som kan påverka växthuseffekten (innebär det att vi helt enkelt mer eller mindre kan styra vädret som vi behagar? "Shit, nu har det varit lite kalla år, då släpper vi ut fler växthusgaser"? Eller det kan man kanske inte?) , borde inte folk, och återigen media, ta sitt ansvar på allvar? Sluta annonsera för flygresor om det nu är så jävla hemskt. Sluta annonsera för företag överhuvudtaget som på ett eller annat sätt inte förbättrar situationen. Sluta annonsera överhuvudtaget, tänk på hur många träd som slaktas bara för annonsernas skull. Och hela det här jävla möget om att släcka lamporna en timme på lördag?! På allvar?! Har folk fått för sig att det gör någon som helst skillnad överhuvudtaget?! Det här måste nästan vara det enda vettiga någon någonsin skrivit om miljöhysterin, och då är det ändå bara pseudovettigt, eftersom han fortfarande utgår från att människan är skuld till allt ont.





Nu orkar jag inte googla fram möget, men har för mig att oljebrist och andra saker kommer drabba oss betydligt mycket tidigare, och hårdare.



Andra roliga små paranteser är ju när forskare, för bara 20-30 år sedan, kom fram till att världen var på väg att bli för kall... Trenderna svänger snabbt, även bland forskarna. För bara några år sedan var det ju inne att hitta eventuellt cancerframkallande ämnen i allt möjligt. Chips, stekt potatis, för bränt rostat bröd...

Kul däremot att allt det här påminner om kristnas hot och skrämselpropaganda angående kristendomens fullkomlighet och helvete. Typ "tror du inte på oss så har hamnar du i helvetet, och när du väl är där är det för sent att ångra dig". Nu är det lite mer "tror du inte på oss går allting åt helvete, och när vi väl är där är det för sent att ångra sig". Same shit, different words. Man kan ju, utan att ljuga, säga att den argumentationstekniken är... tveksam?

-----

Sen flashbackade jag lite och insåg hur lite jag kan. Jag menar inte att jag har fel, bara att det kanske inte är mig man ska lyssna på om man vill ha vettiga argument.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är imponerad över hur många "jävla" du fått in i varenda mening i hela texten HAHA!

Cerdic sa...

Jag är sjukt imponerad över att du orkade läsa det haha.
Äsch, jag svär lite extra när jag är förbannad på mig själv. Är man född en klant så är man :) Men det är en helt annan sak haha