måndag 21 april 2008

Började jobba halv 9 idag, men av någon anledning innebär detta att jag infinner mig på jobb vid åtta-tiden. Men hur som helst var det en jävligt skön vårdag.

Direkt efter jobb var det bara hem om och byta kläder, och sen börja resan upp mot Halmstad. Och jävlar vad Skåne är vackert. Att åka genom Skåne en sån här dag är ju inte precis något ont, även om det blir ännu vackrare på sommaren.
Att kunna stanna till och käka Hamburgare på en bänk på en strand i Skummeslöv (precis norr om Båstad) är ju helt jävla magnifikt. Jävlar vad värme är rolig! Gick dessutom ner och kände på havsvattnet, och det kändes faktiskt inte så jävla kallt. Kanske inte riktigt läge att bada, men nog fan är sommare på väg i alla fall.

Sen var det bara att fortsätta resan upp mot en av allsvenskans mest idylliskt belagda arenor (okej då, Arena är väl lite att ta i, men fotbollsplan i alla fall?). Halmstad må vara en helt okej stad. Kanske, kanske t.o.m. en vacker stad. Men Halmstadsborna besatthet av den jävla Per Gessle är fan absurd. De spelade hans låtar innan match, i halvtid och t.o.m. när Halmstad gjorde mål...vafan, det borde vara tvångsnedflyttning på det alltså. På tal om Per Gessle, att se Magnus Betnér gå loss på Gessle är inte bara underhållande, det är så jävla sant allt han säger också. Sök bara på "Magnus Betnér" på youtube så ska du nog hitta något klipp för eller senare.

Men fan. Dagens Malmö gör mig stolt. Riktigt jävla stolt. Precis som att de aldrig slutade spela i premiären, trots det tveksamma baklängesmålet, så slutade de fan aldrig att spela idag heller. Att Halmstad fick ett skitmål i början spelade ingen roll, Malmö ägde matchen från början till slut. Och det är en sak, en jävligt bra sak till och med. Men det som jag blir rörd av på riktigt, är att trots att Malmö har fört matchen i 85 minuter, och haft både ett och två lägen till att punktera matchhelvetet när Halmstad gör 2-2 på sin enda riktiga chans i andra halvlek, så lägger man inte sig platt ner och inväntar slutsignalen. Det kan låta som en självklar grej, men en sådan situation är riktigt jävla knäckande som spelare. Men inte för Malmö, inte för oss.
Aldrig, aldrig, ALDRIG GER VI UPP!

Inga kommentarer: